Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret: Nelere Dikkat Etmek Gerek
Bu haber 07 Aralık 2023 - 0:51 'de eklendi ve 169 views kez görüntülendi.
-
-
Kalbimiz düzgün çalışmadığında bize sinyaller gönderir. Bu sinyalleri dikkate alarak kalp krizi riskini ortadan kaldırabilirsiniz. Peki nedir bu sinyaller? İşte kalbin düzgün çalışmadığını gösteren 7 belirti.. (DEVAMINI OKUMAK İÇİN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ…)
-
-
Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret
Kalbinizin düzgün çalışmadığından şüpheleniliyor musunuz? Bu yazıda, bu organın kötü çalışıp çalışmadığını belirlemek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Kalbiniz düzgün çalışmıyorsa neden endişelenmelisiniz? Sağlığa gelince, vücuttaki en önemli organ kalptir. Sonuçta o, bizi canlı tutan motordur. Bu organınıza bakmak, düşündüğünüzden daha kolaydır. Bununla birlikte, kalp problemleri, sağlığa zarar veren kötü alışkanlıklar nedeniyle giderek yaygınlaşmaktadır. Bu sorunlar genellikle bir gecede ortaya çıkmaz. Bunun yerine, genellikle zayıf beslenme, sağlıksız alışkanlıklar ve uyarı işaretlerinin önemsiz görülmesinin sonucudur. Kalbinizin hasar görmesinin sebepleri değişkenlik gösterir: Belirtileri gördükten sonra bir uzmana gitmek gerekebilir.
1. Göğüs ağrısı ya da göğüs yangısı göğüs kafesinde ağrı Göğüs ağrısı farklı sağlık durumlarından kaynaklanabilir. Bununla birlikte yoğunlaşırsa, sıkışma ve daralma hissi uyandırıyorsa dikkatli olmalısınız. Göğüs ağrısı bir kalp rahatsızlığından kaynaklandığı zaman, bu organ az oksijenli kan alır. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede yardım almak önemlidir.
2. Aritmiler Kalp atışlarımız çoğu zaman düzenlidir. Normalde sağlıklı ve düzenli olduğunda kalp atışlarını fark etmeyiz. Bununla birlikte, kalp atışlarınızda çok hızlı, çok yavaş ya da düzensiz değişikliklerin olduğunu fark ederseniz, kalbinizin gerektiği gibi çalışmadığını anlamak için bir doktora danışın.
3. Uyku Apnesi Bazen uyku apnesi göz ardı edilir, ancak bu durum kalbin düzgün çalışmadığına işaret eden bir semptom olabilir. Bu problem, uyurken vücuda hava girmesini engeller ve beyin ve kalpteki oksijen yetersizliğinden dolayı kalp krizine neden olabilir. Kısa bir süre uyku apnesi geçirmiş olsanız bile, bu konuda dikkatli olmalısınız. Bunun nedeni, uyku apnesinin sizin ve eşinizin uyku kalitesini etkileyecek olmasıdır.
4. Şişmiş ayaklar ve bacaklar Bol miktarda tuz yiyor musunuz? Normalde yaptığınızdan daha fazla yürüdünüz mü? Her iki durumda da bacaklarınızın ve ayağınızın şişmesi yaygın bir durumdur. Bununla birlikte, birkaç gün içinde normal durumlarına dönmeleri gerekir. Bununla birlikte, şişmenin sabit olmadığından emin olmalısınız. Durum buysa, kalp yetmezliği ya da arteriyel bir durumdan kaynaklanan sıvı tutulumunun bir belirtisi olabilir.
5. Titreme ve nefes darlığı Sürekli nefes almak için savaşmanız ya da sık sık yorgun ve nefes nefese hissetmeniz normal değildir. Eğer bu hiçbir sebep yokken ortaya çıktıysa, kalbinizin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışmalısınız. Bu anlamda, alışkanlıklarınızı izlemeniz önemlidir. Son birkaç günde bunları değiştirdiyseniz ya da yeni bir fiziksel aktiviteye başladıysanız, bu oksijen yetersizliği normal olabilir.
6. Ci-nsel işlev bozukluğu Olası kalp hastalığının en erken uyarı işaretlerinden biri, özellikle 40-50 yaş arasındaki hastalarda erektil disfonksiyondur. Başka bir durumunuz varsa ya da 50 yaşını doldurduysanız, güvendiğiniz bir doktora görünmeniz önemlidir. Bu şekilde, cinsel işlev bozukluğunuzun kalp rahatsızlığından mı yoksa başka bir durumdan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyebilirsiniz.
7. Kırık Kalp Sendromu Bu sendromdan dolayı hissedilen bir acı, kalp krizi sırasında yaşanana benzer ya da ondan daha büyük bir ağrıdır. Bununla birlikte, bu çok sağlıklı insanları garip bir şekilde etkileyen geçici bir durumdur. Bu sendrom, yüksek kolesterol ya da yüksek tansiyon öyküsü olmayan, zayıf beslenmeyen ya da hareketsiz bir yaşam biçimi sürmeyen hastalarda tespit edilmiştir. Bu durumdaki hastalar, vücutlarında salınan adrenalin’e benzer bir madde olan katekolamin miktarında bir artış yaşarlar. Bu, derin bir zihinsel rahatsızlıktan sonra olur. Katekolaminlerin ani bir şekilde artması, vücudun, kaygı ve stres düzeyini yüksek seviyelere taşıdıktan sonra vücudun yeniden nötr bir hale gelmesine neden olan maddeleri serbest bırakmaya çalışması durumunda olur. Neyse ki, bu durum geçicidir ve vakaların % 90’ında kalıcı hasara neden olmaz. Kalbinizin Sağlıklı Kalması İçin Genel İpuçları İyi yemek yiyerek, düzenli egzersiz yaparak ve zihinsel sağlığınıza dikkat ederek sağlıklı bir yaşam tarzı kurmaya çalışın. Garip bir belirti fark ederseniz, bir uzmana danışmaktan çekinmeyin. Genelde kalbimiz göz ardı edilmemesi gereken birçok olası sorunun işaretini gösterir. Düzenli olarak görülen belirtilere dikkat edin. Bu belirtilerle ilgili hastalıkları derhal tespit edebilen birçok tıbbi test vardır. Aslında, bazen basit bir kan testi kalp anormalliklerini saptamak için bile yeterlidir.