Yüksek derecede yağ ve sodyum sahibi olan cips aynı vakitte bedenin tanımadığı suni tatlar, koruyucu maddeler ve besin renklendiren maddeler de barındırır. ABD’de oluşturulan incelemeye göre; omega-3 yağları gerekmektedir fakat birtakım çiftliklerde somonlar pestisit, kimyasal, antibiyotik ve başka kanserojenlerden etkilenmiş bir diyetle beslenirler.
Sağlıklı bir atıştırmalık olan patlamış mısırın nasıl hazırlandığı son derece önemlidir. Mikrodalga torbalarının içersinde perflorooktanoik asit (PFOA) isimli bir kimyasal madde bulunduğunu bildiren uzmanlar, çoğu çalışmanın, PFOA kullanımı sebebiyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine namacıyla olma ihtimalini gösterdiğini ifade etti.
Beyaz un, işlenmiştir. Değirmenler bir kimyasal olan klor gazı ile unun ağartılmasına namacıyla olur. Hidrojenize yağlar, uzun vakit daha taze kalmaları amacıyla kullanılır. Genellikle ıspanak, brokoli, ısırgan, pırasa gibi besinler çok yararlı. Enginar ve lahana gibi sebzeler de yararlı besinler arasında yer almakta.
Uzmanların bir başka önerisi ise kesinlikle taze besinlerin tüketilmesi. İşlenmiş besinler ve hazır besinler sağlığa zarar verebiliyor. Dünden kalan besinler konusu ile alakalı da ilgi etmek gerek. Dünden kalmış birtakım besinler zehirleyebiliyor. Habertürk doğrultusundan geçilen bir haberde de yine ısıtılmaması gereken yiyecekler listesi paylaşılmıştı.
O besinler arasında ”Tavuk, Pilav, Mantar, Yumurta” gibi besinler ilk sırada yer alıyordu Ayrıca patates ve ıspanak gibi besinlerin de yine ısıtılması önerilmiyor. Uzmanlar ilaveten alkollü meşrubat kullanımının de kansere çağrı çıkardığına ilgi çekiyor. Bu yüzden alkollü meşrubatler konusu ile alakalı da ilgi etmekte yarar var.