Bu haber 10 Eylül 2023 - 12:54 'de eklendi ve 30 views kez görüntülendi.
Yaşlandıkça kalınlaşan bu ağacın yeşim yeşili yaprakları etli, parlak ve pürüzsüz bir yapıya sahip. Yeni çıkan dalları da yapraklarla aynı dokuya sahip oluyorlar ancak daha sonra kahverengiye dönüp odunsu bir yapıya bürünüyorlar.Sık sık bakıma ihtiyaç duymayan Crassula’yı mutlaka büyük bir saksıya ekin, çok çok daha hızlı büyüyor. Çoğu ev bitkisinde olduğu gibi Crassula da çok güneş ışığı istiyor, evin en aydınlık yerine koyun. (HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN LÜTFEN FOTOĞRAFIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ…)
Çok az suya ihtiyaç duyan bir bitki olduğundan fazla su vermek anında çürütür. Sulamak için en iyi zaman toprağının kuruduğunu fark ettiğiniz zamandır. Kışın sadece toprağı nemli tutmaya çalışın, onun dışında dokunmayın.Feng Shui dediğimiz eski Çin felsefesine göre evinizde bu bitkiyi koyabileceğiniz en iyi yer girişin sağ tarafıdır. Bitkinin daima kuzeye bakması gerektiğini de aklınızdan çıkarmayın.İlk defa yetiştirecekler için şu bilgileri paylaşalım HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN HABERİN FOTOĞRAFININ ÜZERİNE TIK/LAYINIZ.
1- Yalnızca bir ufak sürgünden uretiliyor. Çabucak buyuyor. 2- Hemen odunsuya benzer bir gövde yapıyor ve yaşlı agac formu aliyor. 3- Sulama problemi yok yazın haftada bir veriliyor kışın ayda bir 4- Gübre yazın ayda bir. 5- Sıkılırsanız hemen saksı değistirebilirsiniz ben denedim mevsimi yok hemen adapte oluyor. 6- Toprak problemi yok çocuk bahçesi kumu az miktarda normal gübreli bahçe toprağıyla karıştırılıyor. 7- En az 20 sene yaşadığını biliyoruz. 8- İçmekan bonsaisi oluyor dişarı koyma ( güvenlik don kaza ) problemleri yaşamiyoruz. 9- Bol güneşte yaprak kenarları pembe kırmızı oluyor. Çok hoş duruyor. 10- Sığ saksılara kolay intibak ediyor. HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN HABERİN FOTOĞRAFININ ÜZERİNE TIK/LAYINIZ.
İyi şans ve bereket getirmesinin dışında Crassula insanın ruhuna ve vücuduna denge getiren, pozitif enerji veren yağlar da barındırıyor.Para ağacının çiçek açması için en az 4 yaşına gelmiş olması gerekir. Crassula kısa gün döneminde çiçek oluşturur. Bunu sağlamak için yaz sonu/son bahar başında günde en fazla 8 saat güneş alacak şekilde konumlandırılmalıdır. Bunun için akşam saat 19:00-20:00 gibi hiç ışık almayacağı bir yere yerleştirin ve tekrar gün ışığına çıkarmak için ertesi gün bir gün öğlen 12:00 ye doğru çıkartın. Serin geceler, az ışık bitkinizin 7-8 günde ilk çiçek başlarını vermesini sağlayacaktır.